Hamsinin zamanı geldi, kuş pişirmeden olmaz, ayıkladıktan sonra kolay ve lezzetli bir yemek
Malzemeler :
Yapılışı :
Hamsileri kılçıklarını çıkararak ayıklıyalım kurutalım, diğer yanda soğanlarımızı ayıklayıp küp şeklinde biraz iri formatta doğrayalım ve tuzla ovup yıkayalım, üzerine maydonoslarımızı çok ince olmayacak şekilde doğrayalım hafif pulbiber serpip karıştıralım, yumurtalarımızı bir kasede çırpıp hazır edelim, bir tabağada mısır unuyla beyaz unu karıştırıp hazır edelim, gelelim kuşlarımızı yapmaya, avcumuzu açalım 2 tam hamsiyi yanyana koyalım,üstünesoğanlı karışımımızdan koyalım,tekrar 2 tam hamsiyle kapatalım avcumuzu hafif sıkıp iyice kapanmasını sağladıktan sonra önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 kğ hamsi
- 2 baş kurusoğan
- Yarım demet maydonos
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 fincan beyaz un
- 2 yumurta
- Pul biber
Yapılışı :
Hamsileri kılçıklarını çıkararak ayıklıyalım kurutalım, diğer yanda soğanlarımızı ayıklayıp küp şeklinde biraz iri formatta doğrayalım ve tuzla ovup yıkayalım, üzerine maydonoslarımızı çok ince olmayacak şekilde doğrayalım hafif pulbiber serpip karıştıralım, yumurtalarımızı bir kasede çırpıp hazır edelim, bir tabağada mısır unuyla beyaz unu karıştırıp hazır edelim, gelelim kuşlarımızı yapmaya, avcumuzu açalım 2 tam hamsiyi yanyana koyalım,üstünesoğanlı karışımımızdan koyalım,tekrar 2 tam hamsiyle kapatalım avcumuzu hafif sıkıp iyice kapanmasını sağladıktan sonra önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar