Kara kabak çorbası

Zeytinyağlısının tarifini vermiştim, şimdi çorbasının taririni vereceğim, hep diyorum her mevsimde önce  mevsim sebzelerini yiyelim ha bunlar sevilmiyorsa çeşitli şekillerde deniyelim. :)

Malzemeler   :


  • Orta boy kara kabağın çeyreği
  • 1 irice patates
  • 1 iri kuru soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz


Yapılışı   :

Kabağımızı soyup kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayalım, soğanı iri iri gelişi güzel doğarayalım patatesi ve havucuda iri küpler halinde doğrayıp çorba yapacağımız tencereye koyup üzerini bir iki parmak aşacak kadar suyumuzu koyup ve tuzumuzu atıp pişirelim, iyice pişince blendrdan geçirip üzerine bir kaşık tereyağımızı ve sütümüzü ilave edelim kıvamını kaynar su ile ayarlayıp sıcak srvis edelim.
Not : Bu tip çorbalarda daha ziyade hazır krema kullanılır ama ben tereyağını direk çorbaya koyup bir bardak sütle bence daha iyi lezzet alıyorum :)
Resim facedeki sayfamda bulabilirsiniz.

Yorumlar