Evet ismi görünce herhalde şaşırmışsınızdır, ama tabi bu keki ben kendime çevirdim, yine eklemeler yaptım. Birde bu keki birçok kişiye tattırdım, beğeni sayısı % 70 si geçince yazmaya karar verdim, ama benim yaptığım eklemeler olmasa beğeni düşermiş onu anladım :) deneyip denememek size kalmış, yinede hafif orjinal bence güzel bir tat, Yunanistan'da tadılması gereken yiyecekler sıralamasında. :)
Malzemeler :
Yapılışı :
Şimdi ben size onların tarifiyle benim yaptığımı birarada anlatacağım, onlar yufkaları dondurulmuş kullanmışlar, ben hafif kuruttum, parçaladım, yumurta, yoğurt,şeker, zeytinyağı, kabartma tozu 1 potakakalın kabuğunun rendesi ve suyunu karıştıralım, tepsimizi yağlayalım,yufkayla bu karışımı harmanlıyalım, cevizimizi katalım, (onlarda ceviz hiç yok) tepsimize yerleştirelim, kalan 2 portakalımızı halka halka dilimleyip üzerine yerleştirelim, 180 derece fırına atalım pişirelim, diğer tarafta 2 su bardağı şekere portakalların kabuğunu içine rendeleyerek sularını ekliyelim,yarım bardak daha su ilave ederek şerbet hazırlıyalım, soğukttuktan sonra fırından çıkan kekimizin üstüne dökelim.
Afiyet olsun.
Not : Resim görmek isterseniz facedeki
nedretin mutfagı sayfasına bakabilirsiniz.
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1 kg yufka
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çorba kasesi yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 kabartma tozu
- 3 portakal
- şerbeti
- 2 su bardağı şeker
- 2 portakal
- Yarım bardak su
Yapılışı :
Şimdi ben size onların tarifiyle benim yaptığımı birarada anlatacağım, onlar yufkaları dondurulmuş kullanmışlar, ben hafif kuruttum, parçaladım, yumurta, yoğurt,şeker, zeytinyağı, kabartma tozu 1 potakakalın kabuğunun rendesi ve suyunu karıştıralım, tepsimizi yağlayalım,yufkayla bu karışımı harmanlıyalım, cevizimizi katalım, (onlarda ceviz hiç yok) tepsimize yerleştirelim, kalan 2 portakalımızı halka halka dilimleyip üzerine yerleştirelim, 180 derece fırına atalım pişirelim, diğer tarafta 2 su bardağı şekere portakalların kabuğunu içine rendeleyerek sularını ekliyelim,yarım bardak daha su ilave ederek şerbet hazırlıyalım, soğukttuktan sonra fırından çıkan kekimizin üstüne dökelim.
Afiyet olsun.
Not : Resim görmek isterseniz facedeki
nedretin mutfagı sayfasına bakabilirsiniz.
Yorumlar