Portakalopito Yunan orange Kek

Evet ismi görünce herhalde şaşırmışsınızdır, ama tabi bu keki ben kendime çevirdim, yine eklemeler yaptım. Birde bu keki birçok kişiye tattırdım, beğeni sayısı % 70 si geçince yazmaya karar verdim, ama benim yaptığım eklemeler olmasa beğeni düşermiş onu anladım :) deneyip denememek size kalmış, yinede hafif orjinal bence güzel bir tat, Yunanistan'da tadılması gereken yiyecekler sıralamasında. :)

Malzemeler    :


  • 4  yumurta
  • 1  kg yufka
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 kabartma tozu
  • 3 portakal
  • şerbeti
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 portakal
  • Yarım bardak su


Yapılışı    :

Şimdi ben size onların tarifiyle benim yaptığımı birarada anlatacağım, onlar yufkaları dondurulmuş kullanmışlar, ben hafif kuruttum, parçaladım,  yumurta, yoğurt,şeker, zeytinyağı, kabartma tozu 1 potakakalın kabuğunun rendesi ve suyunu karıştıralım, tepsimizi yağlayalım,yufkayla bu karışımı harmanlıyalım, cevizimizi katalım, (onlarda ceviz hiç yok) tepsimize yerleştirelim, kalan 2 portakalımızı halka halka dilimleyip üzerine yerleştirelim, 180 derece fırına atalım pişirelim, diğer tarafta 2 su bardağı şekere portakalların kabuğunu içine rendeleyerek sularını ekliyelim,yarım bardak daha su ilave ederek şerbet hazırlıyalım, soğukttuktan sonra fırından çıkan kekimizin üstüne dökelim.
Afiyet olsun.

Not : Resim görmek isterseniz facedeki
nedretin mutfagı sayfasına bakabilirsiniz.

Yorumlar