Dünkü uzun tariften sonra şimdi size bizim öz lezzetlerimizden pırasalı kaygana şimdiki deyişle krep tarifi vericeğim, bunu yapmanızı öneririm, çok kolay güzel hem ikramlık hem yemelik enfes bir tat,
tarif 25-26 cmlik bir tava için 1 tanelik verilmiştir, azaltmak çoğaltmak sizin elinizde. :)
Malzemeler :
Yapılışı :
Önce havucu soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyelim, yağımızı bir tavaya koyup havuçlaın ölmeye bırakalım, bu arada pırasayı ayıklayıp çok ince şekilde doğrayalım havuçların üstüne atalım onlarında ölmesini sağlayalım, unları karıştırıp tuzunu kabartma tozunu ekleyip boza kıvamında bir hamur yapalım pırasayla havuç pişip ılılnınca yaptığımız hamurla karıştıralım. tavamızın dibini fırçayla yağlayalım, hamurumuzu dökelim, alt üst pişirelim, sıcak,ılık, soğuk her şekilde servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
tarif 25-26 cmlik bir tava için 1 tanelik verilmiştir, azaltmak çoğaltmak sizin elinizde. :)
Malzemeler :
- 1 pırasa
- 1 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı mısır unu
- Tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
Önce havucu soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyelim, yağımızı bir tavaya koyup havuçlaın ölmeye bırakalım, bu arada pırasayı ayıklayıp çok ince şekilde doğrayalım havuçların üstüne atalım onlarında ölmesini sağlayalım, unları karıştırıp tuzunu kabartma tozunu ekleyip boza kıvamında bir hamur yapalım pırasayla havuç pişip ılılnınca yaptığımız hamurla karıştıralım. tavamızın dibini fırçayla yağlayalım, hamurumuzu dökelim, alt üst pişirelim, sıcak,ılık, soğuk her şekilde servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Yorumlar