Bugün ben pişirdim sizede anlatayım istedim,Dışarda restorantlarda önünüze geldiği zaman kılçığından yenmiyor. Biz kılçıksız tertemiz mis gibi yapacağız.Deniz börülcesi egenin bilhassa Ayvalık ve Cunda tarafında kayalıklarda yetişen bir yabani bitkidir.
Malzemeler :
Yapılışı :
Demetler beyazkağıda sarılı satılıyor açtığınızda dallı budaklı deniz börülceleri çıkar bunları bir temizliyelim, yıkayalım, sonra bir tencerede çok hafif haşlıyalım, çünkü zaten çok narın bir bitki heme pişiyor birde yapacağımız işlem için hafif haşlanması gerekiyor, haşladıktan sonra süzelim ve soğutalım,
sonra bir kaba alıp salata yapacağımız tabağımızıda alıp börülcelerimizi temizlemeye başlıyalım böürülcelerimizin içinde bilhassa uzun olanlarında boyuna sert bir kılçık bulunmaktadır, bunu çıkarmak için, en alt tarafından iki parmağımızla tutup yeşil kısmını ezmeden yukarı doğru çekelim,
sert kısım ipik gibi elimizde kalacaktır, böyle yaparak börülceleri temizliyelim, çok ince ve küçük olanlarda bu ipliklerden yoktur onları öylece ayıralım, temizleme işlemi bittikten sonra üstüne 2 diş sarımsağımızı dövüp koyalım sirkemizi limonumuzu yağımızı ilave edelim, salatamız hazır biraz bekletirsek dahada lezzetli olur, fark ettiyseniz tuz demedim çünkü kendi deniz tuzu yeterli.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 Demet deniz börülcesi
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 1 Çorba kaşığı sirke
- Yarım limon
- 2 Diş sarımsak.
Yapılışı :
Demetler beyazkağıda sarılı satılıyor açtığınızda dallı budaklı deniz börülceleri çıkar bunları bir temizliyelim, yıkayalım, sonra bir tencerede çok hafif haşlıyalım, çünkü zaten çok narın bir bitki heme pişiyor birde yapacağımız işlem için hafif haşlanması gerekiyor, haşladıktan sonra süzelim ve soğutalım,
sonra bir kaba alıp salata yapacağımız tabağımızıda alıp börülcelerimizi temizlemeye başlıyalım böürülcelerimizin içinde bilhassa uzun olanlarında boyuna sert bir kılçık bulunmaktadır, bunu çıkarmak için, en alt tarafından iki parmağımızla tutup yeşil kısmını ezmeden yukarı doğru çekelim,
sert kısım ipik gibi elimizde kalacaktır, böyle yaparak börülceleri temizliyelim, çok ince ve küçük olanlarda bu ipliklerden yoktur onları öylece ayıralım, temizleme işlemi bittikten sonra üstüne 2 diş sarımsağımızı dövüp koyalım sirkemizi limonumuzu yağımızı ilave edelim, salatamız hazır biraz bekletirsek dahada lezzetli olur, fark ettiyseniz tuz demedim çünkü kendi deniz tuzu yeterli.
Afiyet olsun.
Yorumlar