Yaz gelince baş sebzemiz patlıcan, ee neden kumpiri olmasın, hemde nefisoluyor deneyin derim.
Malzemeler :
Yapılışı :
Patlıcanları bir tepsi içersinde 200 derece fırında sadece yeşil kısımlarını temizleyip saplarıyla birlikte yumuşuyana kadar közliyelim, sosisleri küçük küçük küpler halinde doğrayalım, patlıcanları fırından çıkarınca tepside boylu boyunca karnını yarıp kaşıkla içine sosileri yerleştirelim, üzerine kaşarı ve biraz tereyağını koyup tekrar fırına verelim, 5-7 dakika tutup çıkaralım, mayonez ve ketçapla servis edelim, afiyet olsun.
Malzemeler :
- 4 Patlıcan (kemer orta boy etli)
- 4 Küçük sosis
- 1 Çay baydağı rendelenmiş kaşar
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- Mayonez, ketçap
Yapılışı :
Patlıcanları bir tepsi içersinde 200 derece fırında sadece yeşil kısımlarını temizleyip saplarıyla birlikte yumuşuyana kadar közliyelim, sosisleri küçük küçük küpler halinde doğrayalım, patlıcanları fırından çıkarınca tepside boylu boyunca karnını yarıp kaşıkla içine sosileri yerleştirelim, üzerine kaşarı ve biraz tereyağını koyup tekrar fırına verelim, 5-7 dakika tutup çıkaralım, mayonez ve ketçapla servis edelim, afiyet olsun.
Yorumlar