Bugün ramazan pidesi yaptım.Çok güzel oldu, bu yüzden tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Resimlerini facebooktaki nedretin mutfağı sayfamda görebilirsiniz.
Malzemeler :
Yapılışı :
2 su bardağı suyumuza mayamızı ve tuzumuzu koyalım ve eritelim, önce 1 su bardağı unu katıp karıştıralım, üzerine diğer unlarımızı yogururken yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim, hamurumuzu en az 15 dakika pürüz kalmıyacak şekilde yoğuralım, sonra 30 dakika mayalanmaya bırakalım, hamurumuz mayalandıktan sonra ellerimizi unlayarak ikiye bölelim ve pide şeklimizi verelim,üzerine 1 yumurtayı iyice çırpıp sürelim çörek otunu ve susamı serpip kızgın fırında 240 derecede 15 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Resimlerini facebooktaki nedretin mutfağı sayfamda görebilirsiniz.
Malzemeler :
- 2 su bardağı ılık su.
- 1 tatlı kaşığı(tepeleme) instant maya
- 3.5 su bardağı un.
- 1 yumurta
- Susam ve çörek otu.
- 1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı :
2 su bardağı suyumuza mayamızı ve tuzumuzu koyalım ve eritelim, önce 1 su bardağı unu katıp karıştıralım, üzerine diğer unlarımızı yogururken yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim, hamurumuzu en az 15 dakika pürüz kalmıyacak şekilde yoğuralım, sonra 30 dakika mayalanmaya bırakalım, hamurumuz mayalandıktan sonra ellerimizi unlayarak ikiye bölelim ve pide şeklimizi verelim,üzerine 1 yumurtayı iyice çırpıp sürelim çörek otunu ve susamı serpip kızgın fırında 240 derecede 15 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar