Bugün sizlere çok güzel bir patates kızartması tarifi vereceğim, günün her saatinde cerez olarak bile yiyebilirsiniz.
Malzemeler :
1. 4 tane iri boy patates
2. Yarım kahve fincanı zeytin yağı veya sıvı yağ
3. 1 çay kaşığı tuz
4. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
5. 1 çay kaşığı karabiber
6. 1 tatlı kaşığı kimyon
7. 1 tatlı kaşığı pul biber
8. 2 tatlı kaşığı kekik
9. 2 diş sarımsak (dövülmüş veya rendelenmiş)
Yapılışı :
Önce patatesler hariç diğer tüm malzemeyi ufak bir tepside karıştıralım, ve kenara koyalım, diğer yanda patatesleri soyalım, ince olmak üzere elma dilimi formunda doğrayalım, sonra patateslerimizi hazırladığımız sosun içine katalım ve iyice karıştırıp, patateslerin hepsine eşit kıvamda sosun karışmasına dikkat edelim, sonra içine pişirme kağıdı yaydığımız tepsiye üst üste gelmemelerine dikkat ederek yayalım, fırınmızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtalım, sıcak fırına atıp 30 dakika kızarana kadar pişirelim, piştikten sonra fırının kapağını açarak soğutalım, ılık bir şekilde ikramımızı yapalım.
Afiyet olsun..
Yorumlar