Bu tatlı; çok hafif ve çok kolay bir tatlı ramazan bayramı için bence ideal.
Malzemeler :
- Yarım kilo İrmik
- 2 bardaktan bir parmak eksik yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 tutam karbonat
- Şerbeti için :
- 4.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su.
- 1 çay bardağı soyulmuş ciğ yer fıstığı.
Yapılışı :
Hamur kabımıza yoğurtla şekerimizi dökelim,şöyle bir karıştıralım, irmiğimizi katıp üzerine kabartma tozumuzu ve karbonatı ekleyip, hamurumuzu yoğuralım, dkdörtgen borcamımızı yağlayıp hamurumuzu yayalım. hamurun altına geçmiyecek şekilde dikdörgen şeklinde keselim, her parçanın üzerine fıstıklarımızı yerleştirelim, 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim, Diğer yanda şerbetimizi hazırlayalım, fırından çıkarttığımız kekimize hemen sıcak şerbeti dökelim,yani kekde sıcak şerbette sıcak olacak. üzerini kapatıp soğutalım.Afiyet olsun.
Yorumlar