Lor yapımı

     


            Bu gün lor yapacağız, malzeme olarak peynir yaptığımız suyu ve 1 su bardağı koyuca çırpılmış yogurt kullanacağız.

           Peynir yapımından çıkan peynir suyunu tencere içersinde ocağın üstüne koyalım, ve kaynatma derecesine gelince üzerinde kalın bir köpük oluşmasını sağlayalım, kaynamaya başlamadan hazırladığımız yoğurtu ilave edip şöyle bir karıştıralım, ve kaynamaya bırakalım, üzerinden köpüğün taşmamasına dikkat edelim.  5 dakika kaynatalım, ve soğumaya bırakalm, soğuduktan sonra ıslatılmış tülbentten süzelim, lorumuz hazır, afiyetle tüketebilirsiniz.

       Lor yapımında dikkat edeceğimiz hususlar, 1- köpüğünün taşmaması çünkü lorlarda taşar 2- tam soğumasını sağlamak eğer sıcak süzersek lorumuz yağsız our.

       En fazla 1 hafta içinde tüketmemiz gerekir.

       Afiyet olsun.


Yorumlar