Biliyorum kımalı pide tarifim bloğumda var ama bu tarife bayılacaksınız.
Malzemeler (içi için)
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet sivri biber
- Tuz, pul biber, karabiber
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Yapılışı.
Derin bir hamur kabına sıvı malzemelerimizi dökelim, içine mayayı ve şekeri katalım mayanın iyice erimesini sağlayalım üzerine 5 bardak unu ve isteğimize göre tuzu katıp hamuru bbiraz ezelim üzerine 6.bardak unumuzu katalım pürüzsüz olacak şekilde yoğuralım bir kabın dibini yağlayıp hauru içine alalım ve 1 saat mayalandıralım, bu arada biz içimizi hazırlıyalım, soğanımızı domatesimiz küp küp doğrayalım biberlerimizi incecik kıyalım kıymamızın içine ağız tadımıza göre tu, karabiber pul biberimizi katıp karıştıralım yumuşak ve sulu bir iç elde edelim mayalanmış hamurumuzu 8 paçaya bölelim merdane yardımıyla pasta tabağında biraz büyükye açalım üstüne içimizden yayalım önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişirelim .
Afiyet olsun.
Yorumlar